Categoria | Ştiri

Noul avion de vânătoare al Japoniei va fi F-35 Lightning II

Creat pe 21 decembrie 2011 de către Daniel Gighileanu

Guvernul Japonez a luat o decizie oficială privind alegerea noului avion de vânătoare, care va intra în flota naţională. Acesta este avionul F-35 Lightning II, dezvoltat de către Statele Unite şi alte opt ţări.

Consiliul de Securitate al Japoniei, prezidat de prim-ministrul Yoshihiko Noda, a luat decizia finală luând în considerare factori cheie, inclusiv performanţele aeronavei şi costurile.

Avionul Lockheed Martin F-35 Lightning II, care a fost în competiţie cu Boeing FA-18 Super Hornet şi Eurofighter Typhoon, va înlocui avioanele F-4, vechi de 40 de ani, din flota Japoniei.

Toate cele trei avioane ofereau capabilităţi aer-aer şi aer-sol, putând transporta încărcături impresionante de muniţie. F-35 a avut marele avantaj de a reduce foarte mult semnătura radar, datorită tehnologiilor sale de camuflaj.

În timp ce Statele Unite au scos din uz avioanele F-4 din 1996, Japonia a continuat să le utilizeze, pentru misiuni de instruire şi recunoaştere.

Criticii din ţară sunt îngrijoraţi de eventuala creştere a costurilor per avion, având în vedere că F-35 se află în etapa de dezvoltare.

 

Sursă: Guvernul JaponezComments are closed.Categorii